به سایت شرکت مشاورین تجاری ارزاسپاد خوش آمدید   

شیرینی سرا

شیرینی‌سرا به فروشگاهی می گویند که در آن محصولات فروش غالبا خوراکی‌های شیرین و قند دار هستند.قنادی‌ها در جای جای نقاط جهان دارای سبک و ویژگی‌های خاص خود هستند، و گاهی (همانند شکلاتیه که فقط فراورده‌های شکلاتی می‌پزد) فقط در یک نوع شیرینی تخصص دارند.قنادی شغلی کاملا تخصصی و حرفه ای است .افراد مشغول در این حرفه باید کاملا به روز باشند.نکته مهم روابط عمومی فروشندگان و برخورد مناسب با مشتریان است.
برای اشاره به سابقه و پیشینه قنادی ها در ایران، در ابتدا باید به اصل و اساس نام قنادی پرداخت. همان طور که از اسم قنادی مشخص بود، قنادی ها، دکان هایی بودند که در آنجا به عرضه قند، نقل و نبات می پرداختند. در واقع شیرینی، دومین محصول این دکان ها بود.
با فراوانی قند و شکر در اوایل قرن ۱۴ خورشیدی، قنادها دست از این محصول کشیدند و به سمت شیرینی پزی رو آوردند. شیرینی از جمله کالاهایی بود که در آن روزگار در چند نوبت در سال بازار داغ داشت مانند زولبیا و بامیه در ماه رمضان و شیرینی های عید نوروز، اعیاد مذهبی و در باقی زمان ها کساد بود.

 

شیرینی های رایج دوران قدیم در ایران
شیرینی هایی که در دوران گذشته مورد تمایل ایرانیان بود شامل مسقطی، راحت الحلقوم، نان های ولایتی، نان برنجی، نان نخودچی، نان بادامی، حاجی بادام، پنجره ای، زبان بره، شکری، پادرازی و نان های مربایی بود.
شیرینی سرا های غربی به لحاظ متراژ، تعداد پرسنل، پاتوق بودن اکثر مشتریان و تنوع فوق العاده محصولات به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران نیستند. در ایالات متحده آمریکا شیرینی سرا یا قنادی به دو صورت زیر وجود دارد:

• نانوایی :
که در آن محصولات نانوایی شامل نان؛ کوکی؛ پای؛ شیرینی جات؛ کیک؛ مافین؛ دونات ؛ رولت )تولید می شود. وجه اشتراک همه محصولات فوق وجود آرد در آنها است.

 

 


• مغازه آبنبات فروشی :
شغل قنادی یا شیرینی پزی عبارتست از تهیه انواع شیرینی های تر، خشک، کیک، بیسکویت، شکلات و فروش آنها

 

محدودیت‌ ها و معایب شغل قنادی
شغل قنادی جز، غیرمطمئن‌ترین رشته‌های کاری در ایران است. مگر آنکه شما سرمایه فراوانی داشته باشید و بتوانید با قنادی‌های سرشناس همکاری کنید.
بعلت آنکه بخشی از مواد اولیه این شغل از طریق واردات صورت میپذیرد، هرتغییری در واردات، گرانی یا کمبود مواد اولیه بر نواسات قیمتی این شغل تاثیرگذار است.
در صورت بروز بیماری‌های حیوانی (که عرضه شیر گاو را دچار مشکل می‌کند) تهیه بخش اصلی مواد اولیه این شغل بسیارمشکل میشود بر این شغل تاثیربسیار منفی می‌گذارد.
مواد تهیه شده در شیرینی سرا دارای تایم محدود زمانی برای فروش هستند و بعلت رعایت نکات مشتری مداری نمیتوان شیرینی مانده را بفروش رساند در نتیجه در صورت به فروش نرسیدن به موقع شیرینی ها،شیرینی سرا متضرر میشود.
به لحاظ نکات ظریف بهداشتی و ایمنی،مدیریت کارکنان بسیار مشکل است و عدم رعایت کوچکترین نکته بهداشتی باعث ریزش شدید مشتریان میشود.

 

علت عمده عدم موفقیت
1- در نظر نگرفتن رقابت نظرات منحصر بفرد را بندرت می توان یافت. بسیار مهم است که بتوانید بهره برداری لازم را از کار خود بنمایید. اسکاربورو می گوید : “بسیاری از صاحبان تجارت، کسب و کار خود را مشابه و همانند دیگران انجام می دهند. در شغل قنادی باتوجه به تنوع لازم جهت کار این امر بسیار ضروری است که در کار شما چیزی منحصر بفرد و متفاوت از دیگر رقبا وجود داشته باشد.”

2- بازاریابی ضعیف آیا مشتریان شما از کیفیت کالای شما رضایت لازم را دارند ؟ ضروری است که استراتژی بازاریابی خود را توسعه دهید تا دریابید که چه کسانی و به چه علتی مشتریان شما هستند. اطمینان حاصل کنید که استراتژی بازاریابی شما، مشتریان بیشتری را به سوی شما جذب می کند و به این ترتیب، شما را از دیگر رقبا متمایز خواهد کرد.

3- نداشتن انعطاف پذیری لازم صاحبان کسب و کارها می دانند که یک رقیب بزرگتر با میزان نقدینگی بالاتر و تعداد کارمندان بیشتر، می تواند رقیبی بسیار جدی برای آنها باشد. هرگز فراموش نکنید که انعطاف پذیر باشید. کالا، روند فعالیت و بازاریابی خود را به گونه ای تطبیق دهید که بتوانید با رقبای بزرگ رقابت کنید.

4- سعی در انجام دادن تمام امور بطور کامل و بی عیب و نقص اداره کردن یک قنادی ، پیچیدگی های خاص خود را دارد. سعی نکنید که همه کارها را خودتان انجام دهید و بخواهید که تمام کارها کامل و بدون نقص انجام شود. هیچ گاه در یک قنادی کلیه امور را تنها و تک بعدی برعهده نگیرید.در این شغل بهترین حالت ایجاد گروه با تخصص و تجربه با مدیریت مرکزی است.

5- فقدان سرمایه کافی پول می تواند علت اصلی تمام ورشکستگی باشد. باید تخمین بزنید که به چه مقدار پول نیاز دارید تا بتوانیدکار خود را راه اندازی کنید. آن را خوب اداره کرده و سپس در سطح خوبی نگه دارند و به عنوان یک شیرینی سرا موفق خود را مطرح کنید.
نورمن اسکاربورو استاد تجارت در کالج Presbyterian در کارولینای جنوبی می گوید: “زمانی که سرمایه کافی ندارید و با فقدان سرمایه روبرو می شوید، این موضوع می تواند خود شروع یک حرکت مارپیچی نزولی باشد که شما نمی توانید از آن جلوگیری کنید.”

6- به جریان انداختن ضعیف نقدینگی هنگامی که نقدینگی نتواند هزینه ها و دیگر مخارج را جبران کند، حتی مشاغلی که مراحل نخستین رشد خود را طی کرده اند، نیز سقوط می کنند. مراقب نرخ سوخته (rate burn) باشید. این اصطلاح را شرکتهای دات کام ابداع کرده اند برای آگاهی از اینکه چه مقدار از نقدینگی به هدر رفته یا به اصطلاح سوخت شده است، اسکاربورو می گوید : “نقدینگی تنها چیزی است که واقعا ارزش دارد.”

7- برنامه ریزی نامناسب و ناکافی عدم برنامه ریزی صحیح در واقع، علت مشکلاتی از قبیل فقدان سرمایه کافی و جریان انداختن ضعیف نقدینگی است. باید یک برنامه کاری منسجم را با در نظر گرفتن تمام امور مالی، بازاریابی، رشد و دیگر موارد خاص در نظر بگیرید. می تواند بسیار زمان بر باشد، زیرا یک برنامه ریزی صحیح و مناسب هفته ها یا ماهها تلاش نیاز دارد. عقاید و نظرات شما زمانی کارساز خواهد بود که با برنامه ریزی صحیح جلو بروید. در غیر این صورت در آخر کار، سرمایه شما به هدر خواهد رفت.

8- رئیس در حد عالی، تیم در حد معمولی هیچ گاه در یک کسب و کاری که صاحب آن بسیار آگاه و علاقه مند به شغل خود است و معلومات وی در زمینه کاری اش در سطح عالی است، اما کارکنانی بی تجربه و بی انگیزه دارد انتظار موفقیت نمیرود. اطمینان حاصل کنید که حتما کارکنان شما هم از دانش و مهارتهای لازم برخوردار هستند.

9- عدم پی ریزی مستحکم کسب و کار موقع پی ریزی کسب و کار مثل یک نقاش کمی عقب تر بروید و بر چشم انداز کسب و کار خود نگاه کنید. مطمئن شوید جاذبه غریب کسب و کار خود را درست تعریف کرده اید. کسب و کارهایی که بر پایه ستاره ها “یعنی همان موسس خود” ساخته شده اند، بسیار متزلزل هستند و با هر تکانی ممکن است با خاک یکسان شوند. بجای تکیه دادن کسب و کار بر خود، آن را به یک تیم تکیه بدین، تیم ها سرعت کمتری نسبت به ستاره ها دارند ولی پایه های آنها مستحکم تر است. یکی از بزرگترین دلایل ورشکستگی در کشورمان عدم بهاء دادن به تخصص ها و تیم سازی است.

10- انتخاب شریک یا سرمایه گذار نادرست انتخاب شریک کسب و کار به اندازه انتخاب شریک زندگی اهمیت حیاتی دارد. خیلی ها فکر می کنند اولین کسی که اظهار تمایل برای سرمایه گذاری یا شراکت کرد، باید پذیرفته شود ولی همین انتخاب می تواند باعث ورشکستگی کسب و کار شما شود. شریک خوب هم کسی نیست که شبیه شما باشد، شریک خوب باید مکمل شما باشد. اگر شما یک انسان عجول هستین، شریک شما باید یک انسان صبور باشد و … شریک شما مثل ترمز ماشین شماست که شما را از تصادفات در امان نگه میدارد.

 

سرانه مصرف شکلات، شیرینی و شکر در ایران
مصرف شکلات درایران یک پنجم دنیا و مصرف سرانه آن حدود دو کیلوگرم تخمین زده شده است. این رقم برای کشورهای اروپایی حدود ۹تا ۱۰ کیلوگرم است.
سرانه مصرف شیرینی سالانه برای هر فرد ۲۵٫۵ کیلوگرم در کشور است و سازمان بهداشت جهانی این میزان را سالانه برای هر فرد ۱۴٫۵ کیلوگرم اعلام کرده است. وزیر بهداشت گفت: سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۳۰ کیلوگرم است که آمار جهانی نشان می‌دهد سرانه مصرف در ایران ۱۰ سال قبل حدود ۲۶٫۹ بوده اما در ۱۰ سال گذشته رشد افزاینده‌ای داشته و حداقل ۳ کیلو بیشتر از سرانه جهانی است.
طبیعی است چنین مصارف بالایی زمینه افزایش تولید و به تبع آن صادرات را فراهم می کند. مصرف شکلات در ایران بیشتر منوط به مناسبت های مختلف است اگرچه این دیدگاه تا حدی در حال تغییر است اما آمار سرانه مصرف به خوبی می تواند نشانگر این موضوع باشد. صنعت شیرینی و شکلات ایران براساس آمارهای رسمی چهارمین ارزش افزوده را در بین صنایع غذایی کشور داشته و توانسته زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ هزار نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم در کشور فراهم کند.

 

 

 

صادرات و واردات شیرینی
اصلی ترین تولید شکلات در استان آذربایجان شرقی انجام می گیرد و استان های تهران ، اصفهان و بسیاری شهرهای دیگر فعالیت در تولیدات شکلات دارند. در صادرات موادغذایی ، محصولاتی مانند شکلات و شیرینی برای ایران ایجاد درآمد زیادی می نماید. در ارتباط با شکلات و شیرینی به کشورهای اروپایی و قاره آمریکا هم صادرات انجام می شود و با حذف عوارض صادرات شکلات و شیرینی ، زمینه ی رقابت بالا می رود. از جمله کشورهایی که صادرات این محصول صورت می گیرد ، کشورهای حاشیه خلیج فارس ، استرالیا ، آمریکا ، کشورهای اروپایی و ژاپن است .عمده بازارهای صادراتی به کشورهای عراق و افغانستان می باشد. در سال های گذشته صادرات مواد غذایی حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده و از این میزان ، در صنعت شکلات و شیرینی حدود ۵۳۰ میلیون دلار صادرات انجام شده و ۴۰ تا ۴۵ درصد از صادرات مواد غذایی به این صنعت مربوط می شود. تولید سالیانه شکلات وشیرینی در کشور حدود ، یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است و از این میزان حدود ۲۲۰ هزار تن به کشورهای دیگر صادرمی شود.

مصرف شکلات درایران یک پنجم دنیا و مصرف سرانه ، دو کیلوگرم می باشد ولی درکشورهای اروپایی حدود ۹ تا ۱۰ کیلوگرم است و می توان با این شرایط مصرف بالا ، صادرات را در این زمینه افزایش داد. صنعت شکلات صنعتی دارای سابقه طولانی در ایران است و با حمایت و توجه به این صنعت ، می توان به افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور تاثیر گذاشت.
طبق آمار میزان صادرات این محصول ۲ برابر صادرات خودرو و قالی دستباف ایرانی است .

انواع شیرینی های آبنباتی پولکی ، محصولات سنتی اصفهان، انواع بیسکویت، کیک بیسکویت ها و تمامی محصولات شکلاتی و… محصولاتی هستند که در زیر مجموعه شیرینی و شکلات ها از ایران صادر می شوند.

 

وسایل و تجهیزات


• حالت اول :
قنادی با محصولات متنوع
ظرفیت پخت بالا
احتیاج به گرم خانه جهت نهایی شدن خمیر انواع کیک و شیرینی
مدل فر انتخابی:
Kf 1200. Kf 900
ابعاد : ۱٫۶۰*۱٫۵*۳
دستگاه فر گردان مدل KF1200
دستگاه فر گردان دارای ۳۲ و ۳۶دیس گر مخانه دار مورد کاربرد جهت فر شیرینی پزی صنعتی و دستگاه فر قنادی جهت آماده سازی شیرینی دانمارکی، شیرمال و شکلات و کلیه محصولاتی که قبل از پخت به گرما نیاز دارند. در کنار تابلو برق این دستگاه فر گردان محلی تعبیه شده به عنوان گر مخانه که تعداد ۱۶ عدد سینی ۶۰*۴۰ در آن قرار می گیرد.
ارتفاع مورد نیاز جهت نصب دستگاه : حداقل ۲۶۰ سانتی متر می باشد. تفاوت آن با مدل kf900 صرفا در وجود گرم خانه است

 

• حالت دوم :
کارگاه کیک و کلوچه و بیسکویت و شیرینی (محدود)
ظرفیت پخت پایین
احتیاج به فر با دیس محدود
مدل فر انتخابی:
Kf500.560.660
ابعاد : ۱٫۶۰*۱٫۵*۱٫۵
دستگاه فر گردان مدل KF560
دستگاه فر گردان دارای ۸ دیس گرمخانه دار مورد کاربرد جهت فر پخت کیک وکلوچه، فر پخت بیسکوییت،فر شیرینی پزی خانگی.وزن تقریبی این دستگاه فر گردان: ۵۰۰ کیلوگرم می باشد.سوخت مصرفی آن گاز و یا گازوئیل است.میزان مصرف برق : ۱/۵ کیلووات در ساعت می باشد . میزان مصرف سوخت: گاز ۳/۵ مترمکعب در ساعت و گازوئیل ۲ لیتر با نازل ۱٫۲۵٫جنس منبع حرارتی دستگاه نیز استیل می باشد. تفاوت مدل ها در تعداد سینی (۸-۱۶) و میزان گاز و برق مصرفی است که مدل kf 560 مصرف بالاتری دارد.

 

• حالت سوم :
ارائه انواع نان فانتزی و نان های حجیم و باگت و محصولاتی نظیر شورینی و پورینی و ….
تنوع محصولات بستگی به ارائه در کنار محصولات دیگر و یا تولید تک بعدی
احتیاج به فر دومنظوره
مدل فر انتخابی:
Warmwr place+Kf1200/kf900
تولید در کنار محصولات دیگر Kf(500.560.660)+warmer place
تولید تک بعدی

 

• یخچال ها ویترین های قنادی
یخچال ها و ویترین ها دارای یک سایز استاندارد هستند که در غیر این صورت باید یخچال سفارشی ساخته شود
طول استاندارد: ۲و ۱٫۵
عرض استاندارد: ۸۰
ارتفاع استاندارد: ۱٫۵۵

 

• ریز وسایل کارگاه
میز وسط خشک کاری
میکسر
سفیده زنی ۵۰ لیتری
خمیرگیر
چرخ گوشت
دستگاه آسیاب شکر
داغ زن ۹۰ لیتری
پاتیل دهنه ۷۰ سانتی
سینی های موردنیاز حداقل ۵۰ عدد
انواع قالب های کیک
وردنه
ابزار های بستنی ساز
انواع قالب های شیرینی
شابلون ها
قالب های تزیینی
پیمانه ها
قالب های گواردینی

 

•متراژ مورد نیاز یک قنادی:
حداقل متراژ واحدهای تولیدی صنوف مربوط به قنادان:
محل مدیریت و فروش: ۱۵متر
کارگاه: ۱۱۰ متر
قسمت های مورد نیاز شامل انبار و…: ۳۰ متر
سرویس بهداشتی: ۱۲ متر
حداقل ارتفاع محل پخت و کارگاه: ۴ متر
فضایی با متراژ حداقل ۱۵۰ متر جهت خدمات +۱۵ متر قسمت فروش با ارتفاع سقف ۴ متر = ۱۶۵ متر

•متراژ بخش مدیریت و فروش
مهم ترین عامل در این بخش چیدمان ویترین ها و یخچال ها ست. تناسبات فضا تا حد امکان مستطیل باشد.
محل مدیریت و فروش: ۱۵ متر ۳٫۵*۴٫۵
۲ در طول ۱ در عرض
…………………………………………..
محل مدیریت و فروش: ۳۰ متر ۶*۵
۲ در طول ۱ در عرض
…………………………………………..

محل مدیریت و فروش: ۷۵ متر ۹٫۲*۸٫۲
۳ در طول ۳ در طول ۲ به موازات طول ۲ در عرض

•عرض بخش مدیریت و فروش :
در صورت چیدمان ویترین ها فقط به موازات یک طول
حداقل عرض مورد نیاز : .۳٫۵
طول انتخابی (در صورت چیدمان دو ردیف ویترین در طرفین طول ها) : حداقل عرض مورد نیاز : ۶٫۵
طول انتخابی (در صورت چیدمان دو ردیف ویترین در طرفین طول ها و یک ردیف ویترین وسط) حداقل عرض مورد نیاز:۸٫۴ متر
طول انتخابی (طول بخش مدیریت و فروش): با توجه به تعداد ویترین ها و طول آنها(۱٫۵ و یا ۲)

 

برون سپاری در شیرینی فروشی ها
با توجه به این موضوع که یک شیرینی سرا به منظور گسترش کسب و کارو ارئه فعالیت های جانبی خود میتواند محصولات جدیدی به لیست خود اضافه کند،از این لحاظ میتواند از برون سپاری در موارد زیر استفاده کند :
– همکاری با رستوران ها جهت ارائه انواع سالاد ها و دسرها
– همکاری با کارگاه های تولیدی نان فانتزی و شیرینی های حجیم جهت ارائه انواع محصولات میان وعده ای

 

طبعا موارد زیر میتواند از معایب برون سپاری باشد :
۱- شما ممکن است محدود شوید
بسیاری از شرکت های برون سپاری از شما می خواهند که یک قرارداد یکساله با آنها ببندید که این باعث محدود کردن شما می شود
۲- از دست دادن کنترل کیفیت تا حدودی
در صورت برون سپاری باید کیفیت محصول مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و هرچند این کار زمان بر باشد و نیاز به کنترل تیم فروشگاه مورد نظر باشد در هر صورت فروشگاه شما مسئول کیفیت محصول خواهد بود و در صورت عدم دارایی کیفیت محصول اعتبار شما به چالش کشیده میشود. از طرفی این کار باعث افزایش دامنه فروش و جلب مشتریان بیشتر،انعطاف پذیری و امنیت شغلی بیشتری خواهد شد.

مزایای شغل
– سود مناسب بعلت روند روبه رشد مصرف شیرینی در ایران
– قابلیت افزایش سود ازطریق گسترش کار و فعالیت های جانبی
– تنوع محیط و عدم کسالت در محیط کاری
– عدم دغدغه در خصوص کارگران و بیمه حوادث و…

معایب شغل
– سرمایه شروع به کار تا حدودی زیاد
– استخدام نیروهای خدماتی زیاد
– عدم ثابت ماندن کارگرها بعلت فشار کاری زیاد
– اختصاص تایم زیاد به کار(شامل تمامی تعطیلات خاص+تمامی جمعه ها)
– تهدید از دست دادن بخشی از دامنه مشتریان بعلت تغییر کیک پز و شیرینی پز

 

مزایا و معایب ایجاد کافه قنادی به موازات قنادی
مزایا
– سالم تر و با کیفیت تر بودن شیرینی به علت عرضه کم
– عدم بازیابی شیرینی ها بعلت نبود شیرینی های کهنه
– جلب حداکثرر مشتریان عبوری بعلت عدم سفارش شیرینی کیلویی
– کمک به تبلیغ و شناخته تر شدن هرچه بیشتر اسم قنادی
– افزایش دامنه مشتریان قنادی از طریق مشتریان کافه
– بالابردن درآمد از طریق فروش انواع نوشیدنی ها در کنار شیرینی انواع بستنی و یا نوشیدنی های گرم و سرد مثل شیرکاکائو یا آب میوه

معایب
– صرف کردن وقت و انرژی جهت عام کردن مفهوم بوتیک قنادی در میان مردم
– نداشتن تجربه مدیریت بوتیک قنادی به عنوان شغلی متفاوت با کافی شاپ
– تقلید کورکورانه قنادی های سطح شهر صرفا با اضافه کردن مبلمانی به فضای آزاد و تبدیل قنادی ها به کافه قنادی و اضافه شدن رقیبان کاری

 

ویژگی های متاثر در جلب و دفع مشتری در کافه قنادی ها

دکوراسیون
– چینش صندلی های متراکم و غیر استاندارد : مشاهدات نشان می دهد که بسیاری از کافه ها به طور آگاه از صندلی هایی استفاده می کنند که راحت نیستند . در پشت این موضوع تفکری وجود دارد بر این اساس که وقتی صندلی مشتری راحت نباش زودتر کافه را ترک می کند و مشتری بعدی می تواند جایگزین وی شود . این دید بسیار نادرست است . شاید در نگاه اول به نظر برسد که فکری اقتصادی است اما مهم ترین عامل در موفقیت یک کافه راحتی و آسایش مشتری است . عاملی که در دراز مدت و با مشاهده گردش های مالی کافه می توان به آن پی برد . چرا که مشتری برای بار دوم و بارهای بعدی به کافه ای پای می گذارد که بار نخست در آن احساس راحتی داشته است
– دیوار ها و مبلمان با رنگ های سرد (آبی،سبز،اُکرو…)
–ظروف با رنگ های سرد و خنثی به شرح زیر :
آبی کاهش اشتها: این رنگ به شدت سرکوب‌کننده اشتهای فرد است. محققان دریافته‌اند اتاق‌های غذا‌خوری که به رنگ آبی در می‌آیند روی اشتهای افراد اثری منفی دارند و باعث می‌شوند آنها به طور کلی ۳۰ درصد کمتر کالری مصرف کنند.
ترکیب سبز – آبی کور کننده اشتها: رنگ سبز، به ویژه سبز لجنی نه تنها اشتها را کور می‌کند بلکه ذهن را به طور ناخود‌آگاه به سمت غذا‌های فاسد می‌برد.
سفید افزایش اشتها : رنگ سفید که در بسیاری از خانه‌ها، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها به وفور دیده می‌شود و به نظر خنثی می‌آید، تاثیر بسیار زیادی روی اشتهای فرد می‌گذارد و باعث می‌شود شخصیت بدون توجه به چیزی غذا بخورد.
خوراکی‌هایی که سفید رنگ هستند مغز را نسبت به مقدار مصرف غذا بی‌خیال می‌کنند.
ظروف سفید رنگ هم باعث می‌شوند هرچه بیشتر بخورید و کمتر احساس رضایت کنید.
– تابلوهای نقاشی دیکانستراکشن و خشن
– نور محیط کم
– طراحی نامناسب منو تاثیر به سزایی در کاهش اشتها و میزان سفارشات کم دارند

 

موزیک
مدت زمانی که افراد در معرض موسیقی کلاسیک قرار میگیرند بیشتر تمایل به ماندن و صرف غذای بیشتر دارند. استفاده از موسیقی ملایم به همراه نور مناسب در هنگام صرف غذا باعث بالارفتن اشتهای مشتریان خواهدشد درواقع صرف غذا همراه موسیقی خوب باعث خوردن غذای بیشتری توسط مشتریان شده و درنتیجه آمار فروش شماست . موسیقی کلاسیک آدم ها را ولخرج می کند نتیجه تحقیق در یک رستوران انگلیسی نشان داد، وقتی افراد در معرض موسیقی کلاسیک قرار می گیرند میل به خرید اجناس گران تر و تجملانه تری دارند. این تحقیق بر روی ۶۰ فروشگاه انجام شد و نتایج مشابه همدیگر بود. نکته جالب دیگر این بود که پخش موسیقی کلاسیک در داخل یک مجموعه این تصور را در خریدار به وجود می آورد که مجموعه لوکس وشیک است. موسیقی نباید بلندتر از صدای مشتریان باشد استفاده از موسیقی مناسب در فضای فرشگاه ها در عین حال که باید مناسب و متناسب با فرهنگ و سلیقه مشتریان یک منطقه باشد در عین حال باید به گونه ای تنظیم شود که در تمامی بخش های فروشگاه قابل شنیدن باشد و مهم تر از همه آن قدر بلند نباشد که مشتریان نتوانند با یکدیگر به صورت واضح صحبت کنند. صدای موسیقی باید در پس زمینه باشد.

خدمتکار
لباس فوق العاده تمیز و اطوکشیده و منو در کوتاه ترین فرصت به مشتری داده شود

گیفت ها
-ارائه اینترنت پرسرعت رایگان : بسیاری از افراد علاقه مندند که زمانی از روز را در مکانی دنج و آرام دور از خانه و محیط کار بگذرانند . امروزه با گسترش روزافزون دنیای آنلاین بسیاری از تجارت ها و امور روزانه از طریق آنلاین و حتی گوشی های تلفن صورت می پذیرد . مشاهدات نشان می دهد که افراد تمایل دارند زمان خود را در مکانی بگذرانند که در آن راحت هستند و می توانند در کنار صرف سفارش خود به پیگیری امور روزانه خود بپردازند . هنوز هم مشاهده می گردد که کافه های بسیار زیادی قابلیت دسترسی به اینترنت را ندارند و آن دسته ای هم که این قابلیت را دارند اکثرا از سرعت اتصال بالایی برای همه مشتریان برخوردار نیستند.
-عدم حساب کردن تایم اضافی میز مشتری و قرار ندادن حداکثر میزان تایم روی میزها

محل کافه
-تا حدودی دور بودن از خیابان اصلی بعلت عدم ایجاد صدای بوق و تردد خودروها
-ایجاد محیطی کاملا ارام

کتابخانه ای با مجلات و کتاب های خوب دنیا
کافه ای که در آن مجموعه ای از کتاب ها و مجلات خوب در دسترس مردم قرار دارد نسبت به سایرین دارای امتیاز ویژه ای می باشد . مشتریان بسیاری علاقه مندند که زمانی از ساعات فراغت خود را در کافه ای آرام به مطالعه بپردازند و کافه ی شما اگر این امکان را برای آن ها فراهم سازد آن ها به مشتریان همیشگی شما تبدیل خواهند شد و یکی از ویژگی های یک کافی شاپ خوب توجه به این عامل است .

خلق یک مفهوم، برند و شعار
نام شما و لوگوی شما معرف شماست . پس در انتخاب آن بسیار دقت کنید . طراحی لوگوی خود را به دست افراد حرفه ای در این زمینه بسپارید . هم چنین یک شعار جذاب برای خود انتخاب کنید . آیا به یاد دارید که نخستین بار با دیدن لیوان قهوه لمیز کافی چه احساسی داشتید ؟ “به زودی احساس بهتری خواهید داشت” . جمله ای که هر بار با دیدن آن حس خوش آیندی به مشتری منقل می گردد.

 

 

اسکرول به بالا