گالری موبایل
کسب و کار موبایل فروش ها شغلی نوین است و زمانی خواهان زیادی داشت. اما امروزه باید بتوانید با فروشگاه های آنلاین رقابت کنید. شاید آن روزی که مارشال مک لوهان در توصیف آینده جهان از ترکیب «دهکدهجهانی» نام برد هیچکسی باور نمیکرد دنیا به شکل امروز از نظر اطلاعاتی و ارتباطی تبدیل به دهکدهای شود که گویی دوستی در آن سوی کره زمین در همین واحد کناری شما سکونت دارد و تنها در عرض چند ثانیه با یک گوشی موبایل و یک سرور اینترنت میتوانید بهراحتی تمام کارهای روزمره و زندگیتان را برایش شرح دهید.در واقع دنیای تکنولوژی امروز با سرعت فزایندهای رو به رشد است و انواع ابزارهای ارتباطی تقریباً در دست همه انسانها در حال استفاده است. موبایلها، تبلتها، لپتاپها و ابزارهای دیگر ارتباطی امروزه به وفور در دست پیر و جوان، کارگر و کارمند، شاغل و بیکار دیده میشود. همچنین در چند دهه اخیر کسبوکارهای تازهای شکل گرفت که در راستای رسیدگی به همین ابزارهای ارتباطی بود بهگونهای که فروشگاهها و مغازههای متعددی در سطح شهرها پدیدار شد که به فروش و تعمیر انواع گوشیهای موبایل و ابزارهای مرتبط با آنها میپردازند.
اصول راهاندازی موبایل فروشی
• اصل اول، مکان یابی
برای راهاندازی هر کسبوکاری باید شرایط مکانی مغازه یا فروشگاه خود را به خوبی بررسی کنیم. برای این کار نیاز است مغازه ما یا در راسته بازار موبایل و اطراف آنجا باشد یا در منطقهای پررفتوآمد شهر قرار بگیرد. اگر بتوانید در قسمتهایی از شهر که بورس موبایل و لوازم جانبی آن است مغازهای برای خود اجاره کنید موفقیت بیشتری در انتظار شماست.
• دکوری که جذاب است
عموما مغازههای موبایل فروشی دکورهای مشابهی دارند و یک سری از موبایلهای خود را پشت ویترین و یک سری از وسایل جانبی را هم به در و دیوار مغازه آویزان میکنند، اینکه شما چقدر به جلوه بیرونی مغازهتان اهمیت میدهید یک مسئله سلیقهای است اما در نظر بگیرید که چیدمان و دکور مغازه یکی از بهترین روشها برای جذب مشتری است، پس سعی کنید مقداری از خلاقیت خود را صرف یک دکور متفاوت برای مغازه کنید.
• سرمایههای دانشی
برای شروع کار شما باید علاقه و آشنایی کافی برای حضور در این کار را داشته باشید، انواع گوشیها و قابلیتهای آنها را بشناسید و به خوبی هم بتوانید با مشتری ارتباط برقرار کنید. بحث جذب مشتری و بازاریابی در این حرفه بسیار مهم است که میتوانید از طریق کار تجربی در کنار یک فروشگاه حرفهای برای مدت مثلاً یک ماه برخی اصول ارتباط با مشتری را بیاموزید. همچنین برای بحث تعمیرات موبایل که یک کار تخصصی است نیاز است دوره مربوط به آن را در آموزشگاههای تحت نظر فنی و حرفهای بگذرانید، این دورهها معمولاً یک ماهه هستند و بخشی از کار هم بهصورت تجربی متوجه خواهید شد، البته برای شروع کار میتوانید از یک نفر تعمیرکار حرفهای و کارکرده بهصورت پاره وقت در کنار خود بهره بگیرید که بازدهی کار را افزایش و ریسک کار را کاهش میدهد. این نکته را هم فراموش نکنید که هر گوشی یا وسیلهای که میفروشید در مغازه تست کنید و به مشتری تحویل دهید حتی اگر مشتری اعلام کرد که نیازی نیست شما کار اصولی و حرفهای خود را انجام دهید تا هرگونه مسئولیت خرابی پس از تحویل را از خود مبرا کنید.
• سرمایه گذاری
برای شروع کار باید حداقل بین 50 تا 100 گوشی موبایل در مدل های مختلف داشته باشید.با توجه به بالا بودن قیمت گوشی های اسمارت و با تکنولوژی بالامیتوان اینطور نتیجه گرفت که سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک گالری موبایل برای خرید حداقل تعداد گوشی که پیش از این به آن اشاره شد،مقدار بالایی خواهد بود.
• جواز کسب و هزینه های مربوط به آن
برای شروع به کار در هر صنفی نیاز به جواز کسب خواهید داشت بنابراین اولین اقدام شروع کار مراجعه به اتحادیه موبایلفروشان و گرفتن جواز کسب است.
• حضور در مناطق پر رفت و آمد شهر
مرحله بعد پیدا کردن مکانی برای راه اندازی کسب و کار مورد علاقه شما خواهد بود. اینکه توان مالی شما چقدر است و برای این فعالیت نیاز به چه فضایی دارید، دو فاکتور تعیین کننده است. توجه به این دو موضوع مشخص می کند که شما در کدام ناحیه شهر می توانید فعالیت خود را شروع کنید. برای فعالیت مورد نظر در حیطه موبایل فروشی یا تعمیرات موبایل بهترین گزینه حضور در راسته بازار موبایل و اطراف آن است و یا اگر چنین گزینه ای را دوست ندارید باید به فکر دیگر مناطق پر رفت آمد شهر باشید جایی که ویترین شما بیشتر دیده شود و احتمال خرید از شما افزایش یابد.
• دکوراسیون
ویترین مغازه ها، نحوه چیدمان محصولات، نور پردازی، استفاده از تابلوهای تبلیغاتی و دیگر جلوه های بصری از جمله مواردی است که تاثیر زیادی بر میزان فروش یک مغازه دارد. اگر چه مشتریان برای خرید محصول مورد نظر خود به تمام مغازه های موجود سر میزنند اما در نهایت از مغازه ای که جذابیت و آرامش بیشتری به آنها القا می کند، خرید خود را انجام می دهند. یک محصول مشابه با قیمت یکسان در دو مغازه مجاور یک دیگر، اما مغازه ای که دکوراسیون جذاب تری دارد فروش بیشتری از آن محصول را تجربه می کند.
• برند های معتبر بازار ایران و جهان
برند های معتبر جهانی در بازار ایران نیز به خوبی فروش می روند. «در ایران به دلیل تحریم های آمریکا برندی مانند اپل با مشکل روبرو است و به راحتی نمی تواند در بازار ایران فعالیت داشته باشد اما با این وجود این برند در میان ایرانیان طبقه متوسط و بالای جامعه بسیار پر طرفدار است.»
راه اندازی تعمیرات موبایل
به دلیل گسترش استفاده از گوشی های موبایل، تعمیرات این محصولات هم بیش از پیش تقاضا دارد که این موضوع یک امر طبیعی است. این مسئله سبب شده که شغل تعمیر موبایل به یکی از پردرآمدترین مشاغل فعلی بازار تبدیل شود. توصیه به شما آن است که قبل از اینکه به دنبال افزایش سود خود در شغل تعمیرات موبایل باشید، ابتدا به نکات ضروری توجه کنید که برای حرفهای شدن در این عرصه و سرویس بهتر به آنها نیاز دارید. ترفندها و روش های متعددی وجود دارند که در شغل تعمیرات موبایل میتوانند مستقیما بر روی سود دریافتی شما و تعداد مشتریانتان تاثیرگذار باشند.
ترفند اول: انتخاب یک نام مناسب
شاید تصور کنید که نام مغازه تعمیرات موبایل یا سرویسی که ارائه میدهید اصلا اهمیتی ندارد، اما به واقع اینطور نیست و نام انتخابی شما تاثیر زیادی بر روی ذهن مشتری و افراد خواهد داشت. همیشه سعی کنید یک نام مناسب، مرتبط و ساده را برای سرویس یا مغازه تعمیر موبایل خود انتخاب کنید تا به یاد مشتریان بماند و اصطلاحا ملکه ذهن آنها شود.
ترفند دوم: انتخاب موقعیت مکانی مناسب
انتخاب موقعیت مکانی مناسب : اگر به فکر راه اندازی یک مغازه تعمیر موبایل هستید، موقعیت مکانی مغازه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگرچه شغل تعمیرات موبایل میتواند در هر محله و کوچهای درآمدزا باشد، اما مطمئنا در محله های پر رفت و آمدتر و محله هایی که افراد وضعیت مالی بهتری دارند، مغازه تعمیر موبایل هم سود بهتری میدهد چون به طبع تعداد مشتریان شما افزایش پیدا خواهند کرد و افزایش تقاضا به معنای افزایش درآمدهای شماست. بنابراین توصیه میکنیم همیشه مکان ها و محل های شلوغ را برای راه اندازی شغل تعمیرات موبایل انتخاب کنید. اگر قصد دارید مغازه تعمیر موبایل خود را در محله یا مکانی کوچک راه اندازی کنید، حتما دقت نمایید که در آن محله و منطقه مغازه تعمیر موبایل دیگری وجود نداشته باشد. چون اگر اینطور باشد، احتمالا آن مغازه در محله مورد نظر شناخته شده است و این شرایط منجر میشود کسب درآمد برای شما سخت تر شود.
ترفند سوم: تبلیغات خوب
برای کسب موفقیت در بیزینس و کار تجاری نیاز به تبلیغات دارید. تبلیغات سبب میشود تا سرویس شما به افراد بیشتری شناسانده شود و بدین ترتیب تعداد مشتریان شما افزایش یابند. اگر مغازه تعمیرات موبایل دارید، میتوانید به روش های مختلفی مثل چاپ تراکت، کارت ویزیت و غیره تبلیغات را انجام دهید. همیشه سعی کنید در تبلیغات خود به نکات و سرویس های منحصر به فردی اشاره داشته باشید که به طور انحصاری توسط شما ارائه میشوند و میتوانند منجر به جلب توجه مشتریان شوند. استفاده از سایت های آنلاین هم میتواند روش خوبی برای تبلیغات باشد. به صورت کلی برای انجام تبلیغات بسترهای بسیار زیادی فراهم است و مهم آن است که شما برای شغل خود تبلیغ داشته باشید.
ترفند چهارم: ارائه سرویس تعمیر موبایل پیشرفته و با کیفیت
گوشی هر فرد برایش ارزش زیادی دارد و این موضوع سبب میشود که اغلب افرادی که قصد تعمیرات موبایل خود را دارند به دنبال بهترین کیفیت ممکن باشند. بنابراین کیفیت سرویس تعمیری که شما ارائه میکنید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همیشه سعی کنید تعمیرات موبایل مشتریان را با بهترین کیفیت ممکن انجام دهید تا آن ها به شما اعتماد کنند. از آنجایی که خیلی از تعمیرکاران موبایل به این موضوع توجه نمیکنند و تعمیرات بی کیفیتی را ارائه میدهند، همین مسئله میتواند به برگ برنده شما تبدیل شود.
سعی کنید همیشه بهترین ابزارها را برای تعمیر موبایل مشتریان در اختیار داشته باشید چون این امر خود به خود سبب میشود کیفیت تعمیر شما افزایش یابد.
ترفند پنجم: سرعت عمل و خوش قولی
عموما افرادی که گوشی خود را به دست تعمیرکار میسپارند تمایل دارند خیلی سریع گوشی آن ها تعمیر شده و دوباره به دستشان برسد. اگر بتوانید این انتظار مشتریان را بر آورده کنید، مطمئن باشید که آن ها از شما راضی خواهند بود و هر بار که به مشکلی بر بخورند به شما مراجعه میکنند و این مسئله منجر به افزایش سود و درآمد شما میشود. سعی کنید تعمیر موبایل مشتریان را با سرعت بالایی انجام دهید و زمان را هدر ندهید. همچنین خوش قول بودن هم یکی دیگر از عواملی است که باید برای راضی نگه داشتن مشتریان خود و افزایش تعداد آن ها توجه ویژهای به آن داشته باشید. هیچ مشتری دوست ندارد که عذر و بهانه های شما را شنیده و گوشی خود را دیرتر از موعدی که به او قول داده بودید تحویل بگیرد. مطمئن باشید اگر چنین اتفاقی رخ دهد و شما بد قولی کنید، شانس اینکه مشتری مورد نظر را کاملا از دست دهید و وی هیچوقت دیگر از سرویس شما استفاده نکند بالغ بر 80 درصد است. پس همیشه سرعت عمل و خوش قولی را چاشنی سرویس تعمیرات موبایل خود کنید.
ترفند ششم: به روز بودن و آشنایی با روش تعمیر جدیدترین گوشی ها
هر روز گوشی های جدیدی روانه بازار میشوند که ساختار متفاوتی داشته و نحوه تعمیر آن ها هم متفاوت است. بنابراین شما به عنوان یک تعمیرکار موبایل مجرب باید همیشه به روز باشید و متدهای تعمیر جدیدترین گوشی های موبایل را بدانید. برای انجام این کار باید به اینترنت دسترسی داشته باشید و از مقالات و ویدئوهای آموزشی موجود در اینترنت استفاده کنید. اگر آیفونی تازه به بازار آمده، شما باید سعی کنید هرچه سریع تر مرحله تعمیر آن را فرا گیرید و از پس تعمیر آن گوشی بر آیید. در غیر این صورت ممکن است مشتریان خود را از دست دهید و نتوانید اعتماد آن ها را جلب کنید.
ترفند هفتم: قیمت مناسب
در بازار آزاد امروزی تعمیرات موبایل تقریبا قیمت مشخصی ندارد.یعنی برای مثال اگر مشتری به دنبال تعویض ال سی دی آیفون 8 خود باشد، مشخص نیست که دقیقا باید چه هزینهای پرداخت کند و اگر به چند مغازه تعمیر موبایل مراجعه کند قیمت های متفاوتی دریافت خواهد کرد. طبیعی است که در این شرایط مشتری به دنبال مقرون به صرفه ترین قیمت باشد. شما به عنوان یک تعمیرکار خوب باید از این فرصت استفاده کنید و همیشه قیمتی مناسب و رقابتی را عنوان نمایید. این مسئله به ویژه در مراحل اولیه و شروع به کار تعمیرات موبایل از اهمیت زیادی برخوردار است. با ارائه یک قیمت رقابتی و خوب نه تنها تعمیر فعلی مورد نیاز مشتری را جذب میکنید، بلکه میتوانید او را به مشتری همیشگی خود تبدیل کنید. مشتری شما اگر از سرویس تعمیر موبایل ارائه شده راضی باشد، ممکن است شما را به افراد دیگری هم معرفی کند و بدین ترتیب خود به خود تبلیغاتی برای شما انجام شود. بنابراین پیشنهاد یک قیمت مناسب و مقرون به صرفه یکی از اصلی ترین روش های جذب مشتری و افزایش سود و درآمدهایتان در شغل تعمیرات موبایل خواهد بود.
ترفند هشتم: کوتاه کردن دست واسط
عموما تعمیرکاران موبایل خود تامین کننده قطعات سخت افزاری نیستند و بدین منظور از یک شرکت واسط دیگر کمک میگیرند که در واقع تامین کننده قطعات سخت افزاری آن هاست. شرکت واسطی که در این بین قطعات مورد نیاز شما را تامین میکند خود سودی از رد و بدل قطعه دریافت خواهد کرد و این موضوع منجر به افزایش هزینه های پایه شما میشود. بنابراین اگر بتوانید با استفاده از هر روشی دست این واسط ها را کوتاه کنید و مستقیما تامین کننده قطعات خود شوید، درآمد و سودتان افزایش پیدا میکند. اگر شخصا قادر به تامین قطعات سخت افزاری مورد نیاز خود نیستید و باید از شرکت های واسط استفاده کنید، حتما از سرویس شرکتی استفاده کنید که سرعت عمل خوب و قیمت مناسبی را ارائه دهد. بدین ترتیب نه تنها سود خود را افزایش دادهاید، بلکه سرعت تعمیر را هم بهبود میبخشید و دیگر نگران تاخیر تامین قطعه مورد نیازتان از سوی تامین کننده نخواهید بود. پس همیشه به دنبال راه حل هایی برای کوتاه کردن دست واسط ها باشید.
ترفند نهم: ارائه خدمات خاص و مضاعف
اگر در کنار تعمیر موبایل، سرویس ها مضاعف و خاص دیگری را هم ارائه کنید و مشتریانتان را راضیتر نگه دارید، مطمئن باشید که با افزایش سود و درآمد رو به رو خواهید شد. برای مثال گارانتی قطعات تعویض شده میتواند یک نمونه از این دسته خدمات باشد. ارائه سرویس های خاص دیگری مثل تحویل گوشی تعمیر شده با پیک موتوری به مشتری هم میتواند ایده جالبی محسوب شود. به صورت کلی هر سرویس مضاعف و خاصی که بتوانید برای افزایش رضایت مشتری ارائه کنید، یک قدم رو به جلوی مطلوب است. در خیلی از موارد ممکن است این سرویس های اضافه در کوتاه مدت منجر به افزایش هزینه های شما شوند، اما در دراز مدت منجر به افزایش مشتریان شما و در نتیجه افزایش سود نهایی شما خواهند شد. برای انتخاب خدمات مضاعف مورد نظرتان هیچ محدودیتی وجود ندارد و شما میتوانید از هر روشی که فکر میکنید مشتریانتان به آن بازخورد مثبت نشان میدهند استفاده به عمل آورید.