احداث هتل
مطالعات بازار و تهیه طرح توجیهی امکان سنجی در شروع صنعت هتلداری بسیار مهم و حیاتی است
در طول سالیان متمادی تجربه هتلداری در کشور امروزه سرمایه گذاران به این نتیجه رسیده اند که تا چه اندازه مطالعه امکان سنجی ضروری است. در گذشته هتل داران زیادی تصور میکردند که بدون انجام تحقیقات در زمینه احداث هتل در این امر موفق خواهند بود و این کسب و کار همیشه پر رونق و پر سود است. اما با گذشت زمان و کسب تجربه توسط افراد مختلف در این زمینه مشخص شد که مطالعات بازار و امکان سنجی در این صنعت، بسیار مهم و حیاتی است. اگر شما در فکر احداث یک هتل و مرکز اقامتی جدید و یا توسعه و بازسازی مراکز اقامتی قدیمی هستید این نوشتار برای شما سودمند خواهد بود و کمک خواهد کرد تا سرمایه و پول شما کمتر در معرض ریسک قرار بگیرد.
مطالعه امکانسنجی طرح توجیهی هتل چیست و چرا به آن نیاز دارید؟
همانطور که از اسم آن پیداست مطالعه امکانسنجی، طرح پیشنهادی هتل شما را بررسی میکند تا ببیند آیا مدلی پایدار و سودآور برای کسب و کار هست یا خیر. این مطالعات با توجه به ظرفیت بازارهدف، موقعیت پروژه، هزینهها و منابع تامین مالی به سرمایهگذاران نشان میدهد که چگونه بازگشت سرمایه (ROI) آنها صورت میگیرد. بدین ترتیب، بدون انجام این مرحله از تحقیق، اتخاذ تصمیم چندان مناسب نخواهد بود.
مراحل اصلی برای مطالعه امکانسنجی هتل
1-تجزیه و تحلیل موقعیت مکانی پروژه
این هزینه ها شامل هزینه های سرمایه گذاری و هزینه های عملیاتی هستند. هزینه های سرمایه گذاری به منظور احداث و راه اندازی هتل در نظر گرفته می شوند و هزینه های عملیاتی، به منظور نگهداری و بهره برداری از هتل در طول سال، صرف می شوند. باید از ابتدا مشخص شود که نسبت این هزینه ها به یکدیگر چگونه است. در منطقه ای که هزینه های خدمات رسانی و هتلداری در طول سال بالا باشد، از اساس سرمایه گذاری در این بخش سود ده نخواهد بود و بهتر است سرمایه گذار از این جزییات مطلع باشد.
2-محاسبه هزینههای کل سرمایه گذاری در طرح توجیهی هتل
مطالعه سایتهای پیشنهاد شده برای هتل یا اقامتگاه به منظور پاسخ به چند سوال مهم برای موفقیت پروژه هتل، حیاتی است. چه چیزی باعث میشود که یک مکان، سایتی جذاب برای احداث هتل باشد؟ آیا نیروی کار در محل مورد نظر از حیث تعداد و کیفیت کافی است؟ چه هزینههایی برای منابع انسانی را میتوان انتظار داشت؟ آیا هتل به شبکه حمل و نقل عمومی متصل است؟ خطرات بالقوه و مزایای مربوط به منطقه محلی چیست؟
3-بررسی عرضه و تقاضای هتل در محل مورد نظر
این بررسی شامل تجزیه و تحلیل تمام هتلها در منطقه محلی و به طور عمده تحلیل رقبا است. به بیان ساده، در ابتدای امر می توان از سایت های گردشگری و برگزار کننده تورهای تفریحی، آمار تقاضای سفر به منطقه مورد نظر را بدست آورد. آگاهی از میزان عرضه و تقاضا برای استفاده از خدمات هتلینگ در محدوده مورد نظر، می تواند به تعیین سطح اشغال و برآورد نرخ های اقامت هر شب در هتل کمک کند و به عبارتی یکی از عناصر کلیدی در پایهریزی و امکان سنجی اقتصادی است.
4-پایهریزی و پیشبینی منابع درآمدی هتل
منابع اصلی درآمد برای هتل، اقامت در اتاقها، سرو غذا و نوشیدنی و رویدادهایی مانند کنفرانسها و جلسات خواهد بود. با استفاده از پیشبینیهای سالانه برای نرخ اتاق و درصد اشغال، میتوانید میزان فروش را از منابع مختلف درآمد، از جمله خدمات اوقات فراغت و رویدادها پیشبینی کنید.
مطالعه بازار طرح توجیهی احداث هتل
با ورود ۲۵ میلیون گردشگر خارجی به کشور و همچنین با در نظر گرفتن رشد گردشگران داخلی، نخستین و مهمترین زیرساختهای مورد نیاز، اماکن اقامتی در سطح کشور است. رسیدن به هدف ۲/ ۲۵ میلیون نفر، هرچند به نظر میرسد بسیار آرمانی باشد اما الزامات و منابع مالی موردنیازی دارد که در صورت تامین آن، دستیابی به هدف برنامه تسهیل خواهد شد.
در این راستا و با فرض ثابت بودن سایر شرایط، در سادهترین حالت، اماکن اقامتی نیز باید حداقل به پنج برابر افزایش یابد تا جوابگوی پذیرش مسافران باشد. البته ذکر این نکته ضروری است که هر چند گردشگران خارجی غالبا در هتلهای ۴ و ۵ ستاره و مجتمعهای اقامتی درجه یک اقامت میکنند اما ایجاد سایر هتلها و اماکن اقامتی با درجات پایینتر برای پوشش سفر داخلی و در راستای همگانی کردن و ارزانسازی سفر ضروری خواهد بود. بنابراین در این گزارش برآوردها برای همه نوع تاسیسات گردشگری انجام شده است.در سال ۹۳ تعداد هتلهای موجود در کشور ۱۰۳۲ واحد بوده که در سال ۹۹ باید به ۵۱۶۰ واحد برسد. هتل آپارتمانها از ۵۵۷ واحد به ۲۷۸۵، مجتمعهای اقامتی از ۹۳ به ۴۶۵ واحد و مهمانپذیرها باید از ۱۴۳۶ واحد به ۷۱۸۰ واحد در سال پایان برنامه افزایش یابد. در مجموع، تعداد اماکن اقامتی از ۳۱۱۸ واحد باید به ۱۵هزار و ۵۹۰ واحد افزایش یابد.
مهم
باید توجه داشت که این برآوردها بدون درنظر گرفتن تورم و رشد گردشگران داخلی و با حداقل هزینه صورت گرفته است. همچنین هزینه خرید زمین و هزینههای قبل از اجرا (اخذ مجوزها، تهیه نقشه، طرح توجیهی و…) لحاظ نشده است. در جدول ذیل حجم سرمایه گذاری مورد نیاز، ظرفیت تولید به همراه اطلاعات جامع دیگری مانند متراژ زمین و برخی از شاخص های اقتصادی آورده شده است. لازم به ذکر است که آمار و ارقام ذکر شده تقریبی می باشد.
* جهت تهیه مطالعات امکان سنجی مستند، به روز و قابل دفاع و جهت تهیه طرح توجیهی احداث هتل می توانید با شرکت ارزاسپاد تماس بگیرید *